2 d’abr. 2009

“mengin excrements, milions de mosques no poden equivocar-se"








Vídeo "El salt del autocar" protagonitzat per Aitor XD. 

El vídeo potser no té massa gràcia per aquelles persones que no estiguessin present en el moment del salt en directe... però després de parar una estona al bar Estones, o com diria Marc "Rollings estones", vam poder gaudir d'aquest espectacular salt, al més pur estil superman!.






Avui us deixarem amb un text creat pel gran Filòsof pallarès Martí Odena.

6.025 milions d’ovelles...

 

La persuasió en les persones es pot establir en dos vessants: la primera consisteix en l’adulació i l’enaltiment de d’interlocutor i l’altra és el mimetisme social que pot arribar a límits que freguen la ridiculesa i l’absurd.

 

 “ No sé si val la pena dir el que vaig a dir, perquè estic plenament convençut que em dirigeixo a una massa d’idiotes amb menys cervell que un mosquit, però parlaré només per respecte a aquestes dues o tres persones presents a la sala que no pertanyen a la majoria dels imbècils”

Cadascun d’ells es convencerà automàticament que és una d’aquestes dues  o tres persones i, mirant amb menyspreu els altres, em seguirà amb complicitat afectuosa. El mateix succeeix si es vol captar l’afabilitat d’una de les dues( Sergi i Joan) persones amb qui parles amb aquell instant: “ tu Sergi que ets erudit sobre el tema i entens la complexitat dels meus arguments sabràs donar-me la raó, diguem estàs d’acord? – segurament en Sergi és tan o més imbècil que en Joan però el simple fet de ser elogiat el farà declinar-se  a dir un: “Sí, tens tota la raó”

 

Un altre tipus de persuasió és la del mimetisme: Aquesta es caracteritza per la calcomania d’una persona envers la resta de la societat. “Si tots els pijos porten la palestina, serà perquè ja no és de hippys i a més està de moda! Que es pot traduir a “mengin excrements, milions de mosques no poden equivocar-se”. Per tant, la persuasió d’una massa social arrossega a tota la resta que no es planteja res del que fa, es tracta d’una societat amorfa, que té un pastor; un paral·lelisme seria un polític: si Rajoy diu en un discurs a Madrid que a Espanya no existeix el canvi climàtic i afegeix que Zapatero esta desenvolupant la creació de la bomba atòmica. Segurament el ramat assentirà amb abnegació, sense plantejar-ne la credibilitat de les seves paraules.

Si  tota la humanitat esnifés heroïna al·legant que és bo, tu n’esnifaries?

                                                                                                            Sr. Martí Odena



1 comentari:

  1. Que fort, teniu un columnista i tot. Com la Vanguardia.
    Els videos van baixant d qualitat eh.. no veig el salt x enlloc XD

    ResponElimina